Cinc maneres de reduir la factura d’electricitat a la teva empresa

Per Medir Ros, Comercial d’Escandinava d’Electricidad, empresa patrocinadora de la UPIC 

El subministrament d’electricitat és clau per garantir el correcte funcionament del teixit productiu d’un país.

La conjuntura econòmica actual, amb els preus de l’energia pels núvols, suposa un repte difícil d’encarar tant per als usuaris domèstics, com per a les empreses. El cost del gas s’ha multiplicat per quatre en els darrers mesos, marcant màxims històrics als mercats energètics. Això porta a una escalada de preus sense precedents, degut en part al sistema marginalista de fixació de preus de la llum. Finalment, la guerra entre Rússia i Ucraïna no fa més que agreujar la situació.

Per entendre què està passant, començarem explicant com es fixa el cost de l’energia al mercat majorista, amb un símil molt fàcil d’entendre. Comencem amb la nostra història.

Per què paguem el que paguem per la llum?

Imagina que demanes a un fuster que et construeixi una cabana amb fusta de pi. Com que és una fusta barata, penses que la construcció et sortirà econòmica.

Quan està a punt d’acabar la construcció, li falten dos o tres taulers per la teulada. Ja no li queden més taulons de pi i ha d’utilitzar taulers de banús, una de les fustes més cares del mercat. La sorpresa ve quan reps una factura caríssima pels materials.

 Encara que gairebé tots els taulers de la casa són de pi barat, el fuster t’ha cobrat tota la fusta al preu dels taulers de banús. No sembla massa lògic, no? El sistema de fixació de preus de l’electricitat que tenim a Europa funciona igual. 

Tota l’energia que se subhasta al mercat majorista, s’acaba pagant al preu de l’última tecnologia que entra, la més cara.

Normalment, són les centrals de cicle combinat, la producció de les quals necessita gas. Tant se val que sigui un percentatge molt baix, ni que la generació de la resta d’energies sigui molt més barata. Al final, tota l’electricitat es paga al preu més car.

Desvincular el preu del gas de la subhasta d’energia seria una manera de reduir l’impacte de la pujada de preus d’aquesta tecnologia, en altres de molt més barates com la nuclear o les renovables. Això rebaixaria notablement la factura de la llum de llars i empreses.

Fins que aquest model no canviï, tots –usuaris i comercialitzadores elèctriques– estarem exposats als vaivens en els costos de l’electricitat davant de qualsevol situació de crisi.

Què poden fer les pimes per rebaixar la factura de llum?

Ara que ja sabem perquè l’energia té el preu que té, és hora de donar opcions a les empreses per intentar abaratir la factura energètica. Aquí tens 5 consells que poden ajudar a reduir la despesa.

Ajudem a estalviar les pimes amb un estudi personalitzat

A Escandinava d’Electricitat sempre hem donat suport a les pimes, i en aquests moments complicats, ho continuem fent. Som una comercialitzadora de llum amb vocació verda i baix cost, per això oferim als nostres clients energia sostenible, a preus ajustats.

El nostre objectiu continua sent ajudar a minimitzar l’impacte de la factura de llum al balanç global de les empreses. Així és com ho fem:

Contacta amb nosaltres per telèfon al 629 61 31 08 o enviant un email a medir.ros@escandinavaelectricidad.es i farem un estudi personalitzat i gratuït del teu subministrament, fent una comparativa d’estalvi davant de la factura de llum actual de la teva empresa.

tornar a inici