El Govern de la Generalitat aprova l’avantprojecte de llei de les APEU

13 de July de 2020

Sorry, this entry is only available in CAT.

El Govern de la Generalitat ha aprovat aqueset dimarts l’avantprojecte de llei de les APEU, Àrees de Promoció Econòmica Urbana, l’eina per a la millora de la competitivitat de les zones econòmiques basada en la col·laboració públic privada i decisiva per l’impuls de l’associacionisme als PAE.

Les APEU facilitaran que qualsevol zona de concentració d’activitat econòmica que vulgui augmentar la seva competitivitat o evitar situacions de degradació, pugui ser gestionada de manera conjunta amb l’objectiu de millorar els serveis i la qualitat de l’entorn, complementant les actuacions dels poders públics i potenciant la col·laboració entre agents públics i privats.

El projecte de llei inclou especialitats per a les APEU de Polígons d’Activitat Empresarial (PAE), o zones industrials que s’obren a nous usos. Aquest tipus de figures jurídiques s’inspiren en el model d’èxit dels Business Improvement Districts (BID), implementats des de fa 50 anys. Actualment, hi ha més de 2.500 BID arreu del món, amb una gran implantació a Alemanya, Regne Unit, EUA i Canadà.

Des de la UPIC ens congratulem per la notícia i esperem que des del Parlament de Catalunya s’acceleri al màxim la tramitació de la llei.

Per a més informació:

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/386433/govern-aprova-lavantprojecte-llei-apeu-eina-promocio-millora-competitivitat-arees-economiques-basada-collaboracio-publicoprivada
back to News