La segona edició del Fòrum de Polígons d’Activitat Econòmica de Catalunya, organitzat per la UPIC, consolida l’esdeveniment com a acte de referència en l’àmbit de les àrees d’activitat del país.
El passat 14 de setembre la Llotja de Mar de Barcelona va aplegar més de 200 persones tant del sector públic com del privat per reflexionar sobre la transformació dels PAE de Catalunya d’acord amb els principis de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
La benvinguda de l’acte va anar a càrrec de la Presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, del President de la UPIC, Xavier Sunyer i del Secretari General de Territori de la Generalitat de Catalunya, Joan Jaume.
Mònica Roca va posar de manifest que “Catalunya és històricament sinònim d’indústria” i va argumentar que “els polígons d’activitat econòmica es configuren com autèntics ecosistemes empresarials, on s’està fent una clara aposta per les tecnologies i la innovació. Són espais on conviuen empreses de diferents sectors, que a més de generar ocupació i riquesa, volen ser exemple d’integració i sostenibilitat”.
Per la seva part, el President de la UPIC, Xavier Sunyer va destacar la trajectòria de la UPIC durant els darrers quatre anys fent especial èmfasi “als més de 100 projectes realitzats i a la visibilitat i notorietat que ha assolit l’entitat gràcies a la implicació de tot l’equip tècnic, dirigit per Sílvia Solanellas, i les Cambres de Comerç i associacions de polígons de la xarxa UPIC”.
Tanmateix, va reclamar al govern català que els nous pressupostos contemplin la implementació d’un programa d’inversions arreu dels PAE del país per accelerar la transformació del nostre teixit industrial i logístic.
El Secretari General de Territori, Joan Jaume, en la seva intervenció, va deixar constància “de la ferma voluntat de l’administració de Catalunya per accelerar els procediments i tramitacions administratives que afecten a les àrees industrials” i va agrair i felicitar a la UPIC per “l’organització d’un fòrum de PAE, en el qual el planejament urbanístic és al centre del debat”.
Enguany el Fòrum va voler donar resposta a tres grans qüestions: com incrementem la col·laboració empresarial com a motor de competitivitat, com avancem envers uns PAE veritablement sostenibles i com superem les barreres normatives i administratives existents en la planificació i la gestió urbanística.