JORNADA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I SOSTENIBILITAT A OSONA

25 de October de 2021

La presència de la UPIC a la comarca d’Osona el passat 20 d’Octubre marca el punt de partida per desenvolupar propostes innovadores en l’àmbit de la sostenibilitat i la promoció econòmica al territori.

Vam assistir a la presentació de l’Ajuntament de Sant Pere Torelló, de la mà del seu regidor de transició energètica i medi ambient Ermen Llobet i amb la intervenció de l’alcalde Jordi Fàbrega, del projecte ECOindustrial al teixit productiu del municipi. Es tracta d’un projecte molt ambiciós que té com a finalitat reconvertir els sostres de les naus dels PAE en generadors d’energia a partir de la implementació de plaques solars fotovoltaiques. El projecte va un pas més enllà en marcar-se com a objectiu principal reemplaçar totes aquelles cobertes que encara continguin fibrociment.

A Gurb vam conèixer, de primera, la gestió i accions que dur a terme l’Ajuntament per a millorar la competitivitat dels seus polígons. L’alcalde, Josep Casassas i el regidor d’urbanisme Pere Miralpeix , ens van posar al dia de les actuacions que es porten a terme i les que s’han d’anar implementant segons el pla d’actuació municipal.

La visita al Consell Comarcal d’Osona dintre del marc de les relacions institucionals entre la UPIC i els Consells Comarcals, amb la presència de la Vice-Presidenta 3ª Margarida Feliu i el responsable tècnic de l’Agència local de l’Energia d’Osona Gil Salvans, així com representants de diversos ajuntaments, va servir per començar a establir unes bases d’actuació en l’àmbit de la sostenibilitat i la promoció econòmica amb l’associacionisme empresarial com a vector clau.

back to News