LA RESILIÈNCIA EN ELS PAE, UN ELEMENT ESTRATÈGIC

25 de March de 2021

Quan parlem del PAE3040 ens referim a un espai intel·ligent on les empreses desenvolupen la seva activitat en un entorn digital i sostenible on la mobilitat, les telecomunicacions, l’energia, la circularitat dels residus i la seguretat funcionen en òptimes condicions.

Tenim certament un camí llarg a recórrer en tots els àmbits, però voldríem prestar especial atenció a la seguretat, un element absolutament estratègic que sovint es treballa des de l’òptica estricta de la vigilància de l’empresa o del polígon, però no de la seva resiliència.

En el paradigma actual de societat interdependent, connectada i tecnificada en un entorn incert, la seguretat, i la resiliència, són claus. Incidents com les explosions a la foneria de Castellbisbal o la química de Tarragona, les ràfegues de vent al Polígon de La Canaleta de Tàrrega, els accidents de camions als polígons de Granollers o de Constantí, o la crisi provocada per la Covid-19 són només uns exemples de la necessitat de preparar els nostres Polígons d’Activitat Econòmica per esmorteir, assimilar i adaptar-se als possibles canvis que es produeixin al seu entorn.

Des de la UPIC treballem amb grans experts en aquest àmbit per analitzar la fortalesa dels PAE i dissenyar i implementar amb una metodologia única i reconeguda internacionalment solucions específiques per prevenir, actuar i respondre davant incidents, crisis i desastres. Si volem que els nostres PAE siguin veritables PAE3040, administracions, associacions, empreses, no oblidem la seguretat i la resiliència.

back to News