LA UPIC AL “CATALUNYA MOBILITY DAY” DEL HUBIMS

21 de July de 2022

El passat 5 de juliol es va celebrar el Catalunya Mobility Day al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona en el marc del Hub Industrial de la Mobilitat sostenible (HubIMS) per aprofundir en els reptes que preocupen i ocupen a la indústria de la mobilitat sostenible a Catalunya. Aquest esdeveniment representa la tercera edició de la jornada anual del Hub en el qual es van donar conèixer els projectes impulsats i recolzats pel HubIMS 2022.

La jornada va començar amb la benvinguda institucional de Mònica Roca i Aparici, Presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona i Ricard Font i Hereu, Secretari General del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, seguida d’una presentació a càrrec d’Oliver Grimm, CCO de SEAT:CODE, sobre els nous models de mobilitat circular i el projecte Giravolta.

La sessió va continuar amb quatre taules rodones: la primera de Re-Trofit en la qual es va parlar de la millora en l’aprofitament i la sostenibilitat amb la substitució dels motors dièsel por motors elèctrics o alimentats per autogàs o biopropà i moderat per Joan Serra, Director General de l’AMTU. La segona taula, anomenada Re-Energy i moderada per Francesc Ribera, Cluster Manager del CEEC, parlà de la promoció de la reparació de bateries de vehicles elèctrics en altres usos d’emmagatzematge a la fi de la seva vida útil.

La tercera taula, Re-Cycle, moderada per la directora de la UPIC Sílvia Solanellas, versà sobre l’objectiu de la gestió eficient dels recursos i del flux de subministrament de peces i materials i la promoció de l’ús de peces reciclades o reutilitzades. La jornada conclogué amb la taula Re-Start, moderada per Jaume Xicola, President de Light Mobility Cluster, que incidí en la promoció i identificació de les noves activitats per innovar en mobilitat circular i desenvolupar la formació de noves competències.

back to News