LA UPIC I EL TECH FACTORY DEL IQS HEM TEIXIT UNA ALIANÇA AMB L’OBJECTIU DE MILLORAR LA COMPETIVITAT EMPRESARIAL

27 de January de 2021

La UPIC i el Tech Factory del IQS hem teixit una aliança amb l’objectiu de millorar la competitivitat empresarial

Les economies fortes són aquelles en les que el sector industrial té un pes rellevant en el PIB nacional. Tot i representar una de les economies més industrialitzades de l’Estat, en la darrera dècada el sector industrial ha anat perdent pes en l’economia catalana. Aquesta tendència s’ha fet palesa durant la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, existeixen dues formes de reforçar la contribució de la indústria al PIB: Incentivar que les empreses industrials existents produeixin i venguin més i donar suport a la creació de noves empreses industrials (d’alt valor afegit).

A la UPIC hem començat l’any amb un projecte col·laboratiu que creiem pot ser molt interessant per a les empreses que formen part de les associacions de la nostra xarxa. El projecte “Startups+Indústria=Futur”, el qual  té com objectiu contribuir a pal·liar els efectes devastadors que la Covid-19 ha provocat entre el teixit empresarial, amb una doble finalitat: Ajudar a les startups a trobar producció de Km0 , i ajudar a les empreses industrials a obrir negoci amb la captació de nous clients. En aquest sentit, el 20 i 21 de gener les empreses de les associacions de la UPIC van tenir l’oportunitat de participar de manera gratuïta al Tech Fest, el primer festival online de startups industrials i conèixer de primera mà, amb entrevistes individuals, les necessitats de fabricació de les startups per plantejar-los acords comercials. La iniciativa va ser molt ben rebuda per part de tots els membres de la xarxa UPIC.

Aquesta acció ha estat l’inici d’una col·laboració que volem esdevingui estable amb l’IQS Tech Factory , amb qui de ben segur, dissenyarem d’altres projectes de millora de la competitivitat per a les empreses dels PAE.

back to News