LA XARXA UPIC APOSTA PER UN CANVI DE MODEL ENERGÈTIC QUE ENS PERMETI SER MÉS AUTOSUFICIENTS I RESILIENTS

28 de September de 2022

Aquesta darrera setmana de setembre, del 26 al 30, ha estat la setmana Europea de l’Energia Sostenible, just després de la setmana europea de la Mobilitat. És evident l’estreta relació entre ambdues temàtiques, però també és evident la importància que està adquirint el model energètic actual i el que tindrem en el futur. La idea d’aquest conjunt d’activitats és la conscienciació de les persones i les empreses de la necessitat del canvi de model energètic.

En el context actual de creixement dels costos de l’abastiment energètic, tant en l’àmbit domèstic com empresarial, és imperatiu el canvi cap a un model energètic que ens permeti ser més autosuficients i resilients. Es tracta doncs d’impulsar-ne un de nou basat en l’eficiència energètica i la producció d’origen renovable i on esdevé clau el paper de la ciutadania i les comunitats.

LA UPIC s’alinea en aquest canvi de model energètic, de producció i de gestió, i és per això que aquest any hem estat treballant en el desenvolupament de projectes d’autoconsum compartit en diferents associacions de polígons de la mà dels nostres partners en eficiència energètica. Volem celebrar que aquest mes de setembre hem posat en marxa el procés per fer la diagnosi per estudiar la viabilitat d’una Comunitat energètica local a la Concentració Industrial Vallesana. Esperem poder-vos donar notícies sobre aquest projecte i altres que estem treballant ben aviat.

back to News