LES COLÒNIES INDUSTRIALS, A DEBAT AL DIA DE LA CAMBRA DEL BERGUEDÀ

27 de November de 2021

El passat 17 de novembre vam moderar la taula rodona “Les colònies industrials, un llegat amb futur?” en el marc de la celebració del Dia de la Cambra del Berguedà al Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig, amb la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, el president de la Cambra del Berguedà, Joan Boix, el president del Consell Comarcal Josep Lara, l’alcalde de Puig-Reig Josep Maria Altarriba, i la delegada territorial del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit.

Amb l’objectiu d’homenatjar les més de 1.200 empreses que formen el teixit empresarial del Berguedà, es va posar en valor el paper clau que juguen les colònies industrials del territori en el futur econòmic de la comarca, i com els empresaris que hi desenvolupen la seva activitat gestionen el seu dia a dia en un entorn catalogat.

Eudald Gonfaus de Filats Gonfaus; Ramon Gendrau de Decapulp, Joan Martin de Sistemas de Embalaje Sorsa i Ricard Vila, de Ricard Vila Studio, soci fundador del REC d’Igualada, van debatre de la mà de Sílvia Solanellas el present i futur d’aquests indrets carregats d’història, però també d’actius econòmics. Van constatar les dificultats existents en aquests espais històrics i icònics, però també van destacar les virtuts que ofereixen i el potencial que representen per a la comarca.

Va haver consens en demanar a l’administració la seva implicació en un marc de col·laboració publicoprivada per redissenyar el Pla Director de les Colònies Industrials del 2010 i treballar plegats per atraure projectes de transformació.

La jornada va comptar també amb la participació del president de la Fundació Cellnex, Lluís Deulofeu, i la ponència “Els desafiaments de la societat postpandèmica” a càrrec d’Anna Gener, CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona.

back to News