L’IMPACTE DE L’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA EN LES EMPRESES, AMB LA CAMBRA DE TERRASSA

13 de June de 2024

El passat 6 de juny vam assistir a la sessió “Impactes de l’emergència climàtica i la sequera en les empreses” organitzada per la Cambra de Terrassa a la seva seu institucional.

Elvira Carles, directora de la Fundació Empresa i Clima, va exposar l’evolució del canvi climàtic a nivell mundial fins el moment actual d’emergència i com aquesta està afectant i afectarà les properes dècades el nostre ecosistema fins el punt que algunes zones de la terra deixaran de ser habitables. Tal com va comentar, la gran quantitat d’incendis a nivell global, el desgel de glaciars, la freqüència cada cop més elevada de desastres naturals produïts per ciclons, tifons i huracans amb desbordaments de rius i la progressiva elevació del nivell del mar són fenòmens que ens han de fer prendre consciència de la nostra pròpia petjada. I, amb unes perspectives de grans migracions al 2070, la solució passa per implementar de manera més àgil i definitiva les energies renovables, l’hidrogen verd i la captura del carboni.

Per la seva part, el director de l’ACA Samuel Reyes va exposar la situació actual i la necessitat de seguir aplicant el Pla Especial de Sequera amb el principi de garantir l’abastiment amb el mínim impacte en les activitats econòmiques (cal recordar que es van arribar a aplicar restriccions d’un 25% a la indústria en els pitjor moments). Va apuntar finalment algunes de les claus davant els propers mesos: continuar amb l’execució de noves infraestructures per part de l’administració pública, seguir invertint als municipis per reduir al màxim les pèrdues d’aigua i millorar la recirculació a les empreses, entre d’altres.

Precisament aquesta millora de la recirculació de l’aigua va ser l’objecte de  la darrera ponència de la jornada amb el cas de l’empresa egarenca Crevin SA-Vincolor SA. Una empresa 100% compromesa amb la sostenibilitat amb el seu pla “Road to Zero”, des d’on se cerca assolir un impacte zero en els tèxtils, fabricats amb zero residus, zero aigua i zero CO2 (https://www.crevin.com/es/sustainability).

back to News