MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA AL COMPROMÍS METROPOLITÀ 2030, TAMBÉ ALS PAE

27 de September de 2022

El passat dimarts vam participar a la presentació de la Missió “Mobilitat sostenible i segura” organitzada pel Pacte Estratègic Metropolità de Barcelona i l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, el sisè acte de la Gira de presentacions de les missions del Compromís Metropolità 2030.

Una decisió del tot encertada celebrar-la a Santa Perpètua ja que, com va indicar la seva alcaldessa, és un municipi plenament involucrat en la millora de la mobilitat i l’aposta per la descarbonització. Un bon exemple d’això és el CREVE, el Centre de Recursos per al Vehicle Elèctric que des del 2013 ofereix serveis en aquesta tecnologia i suport a les empreses en promoure noves línies de negoci en aquest àmbit però també el reguitzell d’actuacions endegades en el marc del programa MOVES II que ha permès d’implementar millores urbanes significatives.

Des de la UPIC vam posar en valor la necessitat d’una mirada supramunicipal dels polígons d’arreu del territori per tal de crear una veritable xarxa de mobilitat interconnectada, eficient i segura. Els més de 530 Polígons de la Regió Metropolitana de Barcelona haurien de comptar amb plans de mobilitat sostenible que oferissin el coneixement necessari per executar les accions a endegar per gestores de mobilitat. Aquesta serà una de les nostres prioritats el 2023.

back to News