PRESENTACIÓ DEL “MAPPING DEL TEIXIT ASSOCIATIU DELS PAE DE L’ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA”

29 de December de 2021

L’AMB disposa d’un nou Mapping del teixit associatiu dels seus PAE. A sol·licitud de l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB, la UPIC ha actualitzat el document que va endegar fa 5 anys per analitzar l’evolució de l’associacionisme empresarial, especialment a partir de la tasca que s’ha dut a terme per la UPIC impulsada pel programa “Associa’t” de l’Agència. Un document que es va presentar el passat 16 de desembre al Citylab de Cornellà de Llobregat amb la participació de la directora de l’Agència, Anna Hernández, el responsable d’empresa, mercat de treball, PAE, comerç i turisme de l’Agència Pere Soler, i la directora de la UPIC, als quals es va sumar una interessant taula rodona amb la participació d’Esteve Llonch d’ASEMPIAB de Barberà del Vallès, Carles Guilera de l’Associació Riera del Molí de Molins de Rei, Luis Martínez de Cornellà Empresarial i Marta León d’Esplugues Innova, on es van debatre reptes, barreres i oportunitats de l’associacionisme.

Els resultats del Mapping són bons, tot i que millorables ja que si el nivell d’associacionisme a Catalunya és del 14%, a l’AMB és del 19,8%. El treball de camp realitzat i les dades aportades per tots els municipis i associacions metropolitanes aporten dades interessants com ara que hi ha 36 associacions empresarials actives als 182 PAE de l’AMB, el 68% de les quals al Baix Llobregat, que malgrat la crisi de la Covid-19 s’han aconseguit crear i dinamitzar associacions -el 25% de les associacions són de nova creació-, que el 57% de les associacions tenen conveni amb el seu Ajuntament i el 54% tenen un pla d’acció, que el 43% tenen entre 20 i 30 membres i que a les juntes directives de les associacions només el 22% són dones.

Per tant, un camí impulsat per l’Agència de Desenvolupament Econòmic que va en la bona línia però encara amb molta feina a fer, i a la qual des de la UPIC hi seguirem donant tot el nostre suport.

back to News