PRESENTEM EL “PLA D’ACCIÓ PER A LA DINAMITZACIÓ I LA SOSTENIBILITAT DELS PAE DE L’ANOIA”

1 de June de 2022

Ahir a la tarda la Presidenta de la Cambra de Barcelona, Mònica Roca, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, van obrir la jornada “Impulsem l’Anoia: construïm un nou model socioeconòmic integrador i mediambientalment sostenible” al Centre Cívic Nord d’Igualada.

Una trobada que va servir per presentar l’estudi realitzat per la UPIC, i que va presentar la nostra directora Sílvia Solanellas, on s’indica que la comarca compta amb tots els elements necessaris per ser un territori econòmicament competitiu i capaç d’albergar projectes empresarials transformadors, tecnològicament avançats i sostenibles liderats des del sector industrial. I la necessitat que, per fer-ho possible les administracions i les empreses sumin esforços per transmetre els actius estratègics i corregir els dèficits de la comarca, mitjançant la implementació de quatre grans eixos estratègics: un teixit empresarial generador de riquesa al territori, uns PAE competitius digitalitzats, uns PAE sostenibles i ecoeficients i una Carta de compromís per una Anoia industrial sostenible.

Amb les intervencions del president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech, i del president del Consell Comarcal de l’Anoia i alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, es va incidir en el dèficit estructural de la comarca en sòl per a activitat econòmica i en infraestructures viàries i ferroviàries i transport públic, però també es va assenyalar el gran pes estratègic de la indústria de l’Anoia, amb grans empreses tractores de sectors tradicionals com el tèxtil o la pell i d’innovadors com el software i el seu compromís ferm per la sostenibilitat.

Finalment, el president de la Cambra de l’Anoia, Xavier Badia, va subratllar la gran oportunitat generada pel futur Pla Director d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO), aprovat inicialment el passat 8 d’abril, per acollir el creixement de les empreses de la comarca i la instal·lació de noves inversions territorials. També reclamà unitat i treball en xarxa de tots els agents implicats: associacions de PAE com l’AEPIC i els Polígons dels Plans -ambdós socis de la UPIC-, patronals com la UEA, ajuntaments, consell comarcal i Diputació de Barcelona. Només així s’avançarà cap a la transició energètica real i la generació de nous subsectors ocupacionals i models d’activitat que permetran la retenció i la captació de talent.

En breu podreu consultar l’estudi complet al nostre web www.upiccambra.cat

back to News