En resposta a la convocatòria de “EXPRESIÓN DE INTERÉS RELATIVA A COMUNIDADES ENERGÉTICAS LOCALES” per als Fons Europeus (Next Generation) que l’Estat espanyol va llançar el passat 10 de Febrer i amb data de finalització el 26 de Febrer, des de la UPIC, i en col·laboració amb SUEZ, apostem per anar a la convocatòria amb un ambiciós Projecte Macro que englobi els polígons industrials de Catalunya amb l’objectiu que reporti beneficis en l’activitat de les indústries dels Polígons mitjançant estalvi, i aporti ocupació i desenvolupament per a tot el territori/municipi.
Volem que aquest Projecte, que compta amb els Polígons de Bufalvent, Els Trullols, els Dolors i Pont Nou de Manresa com a tractors i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, pugui ser ser motor i replicable a d’altres comunitats autònomes, la qual cosa afavorirà a l’hora de ser puntuat pel ministeri i per Europa, que són els que validaran els projectes finançants. Per poder aconseguir-ho necessitem tenir la màxima visibilitat en aquesta primera etapa de les MDI (manifestacions d’interès) i és per això que us demanem la vostra participació en el Consorci que estem preparant.
Per posar-vos en context, avançar-que els POLIEDRES ENERGÈTICS INDUSTRIALS, tenen com a objectiu principal donar suport a la transició cap a un model basat en la sostenibilitat i la reducció d’emissions, fomentant les energies renovables (fotovoltaica, eòlica, biomassa o xarxes de fred/calor, entre d’altres). Aquest model permet democratitzar el sistema energètic i ofereix noves oportunitats a aquells que en el model convencional eren només consumidors i avui poden ser agents proactius com a generadors d’energies netes i renovables. Es fomenta l’aprofitament i la generació distribuïda en les entitats participants gestionades en el marc d’una comunitat energètica.
Aquest objectiu final es conjuga amb la creació d’una xarxa de comunicacions oberta amb capacitat de digitalitzar els diferents input que permetran no només assegurar l’adequada gestió, sinó també garantir la seva continuïtat en el temps, identificar accions complementàries d’eficiència i servir de base per a una sensòrica IOT que pugui cobrir funcionalitats d’alt valor afegit en el col·lectiu relatives a factors tan diversos com mobilitat, seguretat o qualitat d’aire que repercutiran positivament en la petjada ambiental de cadascuna de les entitats participants.
No hi ha requisits específics pel que fa al volum del projecte, el nombre d’empreses o la proporció de pimes entre les participants, més enllà de presentar la proposta abans del 25 de febrer (inclòs).
Gràcies per la vostra confiança.
Salutacions cordials,
Sílvia Solanellas
Directora
Unió de Polígons Industrials de Catalunya
Us convidem a participar d’aquesta Manifestació d’Interès seguint el següent procediment: