El I Fòrum PAE3040 defineix els grans reptes de futur del sector industrial i logístic català: la digitalització, la sostenibilitat i l’eficiència energètica

La Cambra de Barcelona i la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC) vam celebrar, el dijous, 28 d’octubre, el I Fòrum PAE 3040 al Saló de Cònsols de la Llotja de Mar, per posar en valor la capacitat transformadora i innovadora dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) a Catalunya. Prop d’un centenar de persones van seguir de forma presencial i online el fòrum de reflexió, que va comptar amb la participació de la presidenta de la Cambra de Comerç Barcelona, Mònica Roca i Aparici, el president de la UPIC, Xavier Sunyer i el subdirector general de Política Industrial de la Generalitat de Catalunya, Jordi Carbonell. A més, d’altres representants tant del sector privat com de l’administració pública, com el secretari general de Territori i Sostenibilitat, Ricard Font, el gerent de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL), Diego Romà, i la directora de l’INCASOL, Mercè Conesa, entre d’altres.

El leitmotiv del fòrum va ser reflexionar sobre el futur dels polígons industrials i les empreses que hi treballen, a través de les següents taules rodones: L’associacionisme, vector clau per a la competitivitat empresarial, moderada per la directora de la UPIC, Sílvia Solanellas, La innovació, motor de canvi per a la indústria i la logística als PAE, conduïda per Vicenç Iglesias, conseller delegat de Modi, i La sostenibilitat per uns PAE socialment responsables i climàticament neutres, amb Gemma Domènech, Assessora en Polítiques Públiques i Regulació de les TIC del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI), moderant el debat.

A totes, l’objectiu va ser definir les estratègies per les quals ha d’apostar el sector industrial i logístic català per seguir sent un referent de competitivitat mundial. També van posar-se en comú els reptes i oportunitats que envolten l’ecosistema industrial pel que fa a la digitalització, la innovació i la sostenibilitat. En aquest sentit, la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, va recordar que “els polígons del segle XXI s’han de treballar amb una nova mirada basada en la intel·ligència, la innovació i la sostenibilitat. Tenim més de 1.440 polígons a Catalunya que són gran part del nostre motor econòmic. Però, aquests espais arrosseguen problemes. Ara, però, tenim el repte de treballar aquests espais atractius amb consciència, a partir de la digitalització, l’eficiència energètica, la circularitat, la resiliència, la perspectiva de gènere i la humanització”.

Aquest I Fòrum PAE3040, va posar de manifest la importància de la col·laboració público-privada “Només anant de la mà associacions, ajuntaments, consells comarcals, cambres, diputacions, AMB, i Generalitat podrem aconseguir desenvolupar projectes que incideixin directament i decisivament en el nostre teixit productiu i logístic” va concloure Roca.

volver a actualidad