ASSISTIM A L’ACTE DONES EMPRENEDORES FENT XARXA, ORGANITZAT PER L’OBSERVATORI METROPOLITÀ DE GÈNERE DE L’AMB, EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX LLOBREGAT I INNOBAIX.

7 de mayo de 2024

El passat 10 d’abril la UPIC va participar en l’acte que tenia com a objectiu reflexionar sobre la situació de les dones empresàries o emprenedores i les xarxes de suport mutu creades des de les administracions, organitzada per l’observatori metropolità de gènere de l’AMB, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i Innobaix.

Ester Pujol Martí, directora de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB i Fernando Vicente Benetti, conseller comarcal de Règim Interior, Desenvolupament Econòmic, Estratègic i Agrícola del CCBLL van fer la presentació institucional i seguidament des de l’observatori metropolita de gènere van presentar el darrer informe elaborat sobre dones empresàries i emprenedores.

L’acte va continuar amb dues taules rodones: una amb dones del món empresarial vinculades amb l’associacionisme en femení, xarxes de dones empresàries i emprenedores i àmbits de foment de la igualtat de gènere en entitats de suport a l’empresa, i una segona amb experiències municipals de creació i dinamització de xarxes de dones emprenedores i empresàries.

L’estudi dut a terme per la UPIC el 2021 sobre associacionisme empresarial a l’AMB contemplava ja la perspectiva de gènere i donava dades poc motivadores. Nom s un 24% de dones formen part de juntes directives d’associacions de polígons.

En aquest sentit, alineats amb l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB, aquest 2024 reforcem el rol de les dones en les associacions en el marc del programa Associa’t de creació i dinamització d’entitats empresarials als PAE.

volver a actualidad