LA RESILIÈNCIA ALS PAE, CLAU PER MINIMITZAR AL MÀXIM L’IMPACTE D’INCENDIS, SEQUERES I INUNDACIONS

21 de julio de 2022

Aquest més de Juliol ha estat canicular al nostre país amb un episodi sostingut d’onada de calor que ha tingut nombrosos efectes en persones i empreses, amb grans incendis forestals i quantioses pèrdues materials i ambientals.

Un d’ells el viscut a pocs metres de les parcel·les del PAE de Bufalvent a Manresa cremant un total de 45Ha de superfície forestal. Un incendi que va obligar a desallotjar 15 empreses del polígon al carrer Pons i Enrich i que va posar en alerta màxima tot el seu teixit empresarial.

La proximitat de massa forestal als Polígons és una realitat, com al conjunt del territori, i un risc latent que condiciona l’activitat de les empreses. En un entorn mediterrani i en un context d’emergència climàtica hem d’aprendre a conviure amb aquest risc i fer les actuacions necessàries per minimitzar-lo.

Meritxell Pineda, fundadora d’Outlier Consulting, partner de la UPIC, ens assenyala que “hem de ser resilients i estar preparats per allò inimaginable. Hem d’elaborar plans de contingència i minimització de riscos”. Aixi doncs és imperatiu actuar amb contundència en aquells punts que estan al nostre abast com la neteja de carrers i entorn, l’establiment de franges de defensa forestal o manteniment de la xarxa d’hidrants, entre d’altres actuacions, i preparar-nos per gestionar les emergències amb un bon pla d’emergències.

volver a actualidad