L’ASINOL APOSTA PER LA COL·LABORACIÓ PUBLICOPRIVADA I TÉ COM A OBJECTIU L’IMPULS DE LA COMUNITAT ENERGÈTICA ALS PAE

4 de agosto de 2023

La junta directiva de l’Associació Industrial Olesa (ASINOL) amb la presidenta Carme Pros, la tresorera Mireia Moreno i el secretari Xavier Llopart, acompanyats per la responsable de projectes de la UPIC, Sònia Bartrés, es van reunir el passat 21 de juliol amb l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Jordi Parent, el regidor de Promoció Econòmica Domènec Paloma, el regidor de Sostenibilitat, Ivan Carreira i el regidor d’Energia i Aigua, Ferran Cerdeira.

El motiu de la trobada va ser presentar l’entitat al nou govern municipal, donant-los a conèixer el pla d’acció 2023 així com fer-los saber la voluntat de l’associació de mantenir una col·laboració publicoprivada activa que reverteixi en la millora de les condicions i competitivitat de les empreses dels 9 polígons d’activitat econòmica (PAE) d’Olesa de Montserrat. En aquest sentit, se’ls va fer partícips del projecte de comunitat energètica que l’ASINOL vol iniciar en els pròxims mesos el qual pot trobar sinergies amb el projecte en clau de ciutat que plantegen treballar des de l’administració local, amb uns terminis de temps més llargs.

En l’àmbit més reivindicatiu, es va recordar al nou govern que l’ASINOL ha presentat per segona vegada la seva oposició formal a la taxa de guals per PAE, la qual quadruplica i arriba a ser fins a deu vegades superior que a altres municipis veïns, amb el greuge econòmic que això implica per a totes les empreses ubicades als PAE del municipi. L’alcalde Jordi Parent, es va comprometre a revisar amb els serveis tècnics i jurídics de l’ajuntament les al·legacions de l’ASINOL i la taxa, aprovada en l’anterior mandat, donant-los resposta en un termini breu.

Aquest és el segon any que l’ASINOL ha signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament amb el compromís de fer aflorar projectes i accions que aportin valor afegit. La UPIC, per encàrrec de l’Ajuntament, va liderar el procés de creació de l’associació, i actualment gestiona el servei de dinamització.

volver a actualidad