AL “PAISATGE I INDÚSTRIA”, UN LABORATORI DE LA DIBA

5 de desembre de 2022

El passat 17 de novembre vam participar al Laboratori de desenvolupament econòmic local “Paisatge i Indústria” de la Diputació de Barcelona, una acció formativa per a personal tècnic dels ens locals. En aquest cas es va debatre i aprofundir en la interrelació entre l’activitat econòmica desenvolupada per la indústria i el paisatge que l’acull, amb un impacte directe inqüestionable.

Amb una benvinguda de la Marisol Lage de l’Oficina Tècnica d’Estratègies per al desenvolupament Econòmic de la Diba i d’en Pere Sala, director de l’Observatori del Paisatge, es va comptar amb una primera anàlisi molt exhaustiva del territori navarrès a càrrec de l’Observatori Territorial de Navarra “La indústria també fa paisatge. Referències des de Navarra”.

Posteriorment va discórrer l’eix central del seminari amb la taula rodona “Paisatge i localització industrial”, amb la participació de la Lorena Maristany de MasMaristany Arquitectura, en Josep Maria Piñol, Càtedra Universitat i Regió del Coneixement de la URV i Sílvia Solanellas directora de la UPIC, amb la moderació d’en Jordi Boixader, Cap de subsecció d’Innovació de la Diba.

La nostra aportació es va centrar en el paper del paisatge quan parlem d’humanització dels PAE, la manera de millorar la relació de les empreses amb el seu entorn, les debilitats i oportunitats del contacte entre la indústria i el paisatge, i com aquestes dues dimensions del desenvolupament han de caminar plegades en les polítiques públiques.

tornar a actualitat