El Segrià i l’Urgell, amb els Polígons d’Activitat Econòmica

20 de desembre de 2023

Aquest darrer trimestre hem presentat els documents de diagnosi dels PAE de les comarques del Segrià i l’Urgell als representants dels consells Comarcals que els han impulsat i representants dels seus respectius teixits econòmics.

Amb 26 PAE, l’anomenat Segrià Rural (comarca excepte Lleida capital) compta amb 3 grans àrees d’activitat econòmica centralitzades en els municipis d’Alcarràs/Torres de Segre, Torrefarrera i Alcoletge/Vilanova de la Barca, a banda del desenvolupament que està experimentant Almacelles a partir de les inversions a l’Aeroport de Lleida-Alguaire. Amb la diagnosi i els reptes territorials presentats i les aportacions recollides pels representants municipals, l’any 2024 es dibuixaran les grans línies d’actuació a endegar en aquests grans pols econòmics.

Per la seva part, la comarca de l’Urgell s’està enfrontant a grans reptes de transformació que s’estan reflectint a l’ecosistema dels seus PAE. Un ecosistema amb una forta concentració a l’eix Bellpuig-Anglesola-Vilagrassa-Tàrrega, però també al nucli d’Agramunt. Des de la UPIC es va presentar un conjunt d’actuacions que han de complementar les directrius apuntades al Pla de Reactivació Socioeconòmica per a l’Urgell.

tornar a actualitat