LA UPIC PARTICIPA AL 5º CONGRESO NACIONAL DE ÁREAS EMPRESARIALES DE CEDAES A GRAN CANARIA

31 d'octubre de 2022

Els passats 6 i 7 d’octubre la UPIC va participar al 5è Congrés de CEDAES celebrat a la localitat d’Agüimes de Gran Canaria, municipi que allotja el polígon industrial d’Arinaga, el més important de les Illes Canàries i un dels millors gestionats de l’estat espanyol. Amb més de 600 empreses esteses en 6M m2, el polígon compta amb el suport constant i directe de l’administració pública mitjançant l’Ajuntament i el Cabildo de Gran Canaria que inverteixen recurrentment en la millora de les seves infraestructures i serveis, però també amb l’excel·lent feina endegada per Ecoaga, la seva entitat de conservació (www.ecoaga.com).

Ecoaga, soci de CEDAES com la UPIC, va ser l’encarregada de coordinar i executar el Congrés amb un programa de dos dies en què es van analitzar i debatre alguns dels grans reptes dels polígons industrials en l’actualitat com les comunitats energètiques locals. Més concretament, Sílvia Solanellas va moderar la taula rodona “La colaboración público privada como modelo de gestión del suelo industrial”, on van participar els presidents de les entitats impulsores i gestores dels polígons d’Asturias (Pablo García Vigón d’Asemposil), Murcia (Joaquín Sánchez de Fepemur), València (Vicente J. Seguí de Fepeval) i Gran Canaria (Juan Acosta d’Ecoaga).

Per la seva banda, el president de CEDAES Santos Prieto, va exposar la necessitat de posar en valor aquestes àrees empresarials on es genera més del 50% del PIB de l’Estat, per les quals haurien de ser considerades infraestructures econòmiques bàsiques d’interès general, a dotar equipar i impulsar per esdevenir part activa en la transformació de les nostres ciutats dins l’Agenda 2030.

Des de la UPIC seguirem treballant en aquesta línia, tal i com hem fet els darrers anys.

tornar a actualitat