UN PAS ENDAVANT PER LA INDÚSTRIA

11 d'abril de 2023

La setmana passada vam celebrar la Junta Directiva del I trim del 2023. Una trobada en què vam fer seguiment dels objectius d’enguany i compartir expertesa dels PAE d’arreu del nostre territori, satisfets de seguir incrementant la nostra xarxa d’associats amb la incorporació de l’Associació d’Empresaris de Manlleu.

Una xarxa absolutament compromesa amb la indústria del nostre país tal i com es va aprovar en la “Declaració per la defensa i l’impuls de la indústria i els PAE de Catalunya” el passat mes de desembre, i que transcrivim íntegrament. Observeu també la imatge que il•lustra el text i que són les prioritats de les associacions de la UPIC per al 2023.

DECLARACIÓ PER LA DEFENSA I L’IMPULS DE LA INDÚSTRIA I ELS POLÍGONS D’ACTIVITAT ECONÒMICA DE CATALUNYA

Atès l’entorn d’incertesa econòmica i social actual, amb un increment de costos de producció i logística i una manca de talent especialitzat que resten competitivitat a les empreses del nostre país, amb conjunturals empresarials en constant evolució,

Amb oportunitats generades per l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible recollides pel Pacte Nacional per a la Indústria, amb reptes com la indústria 4.0, la sostenibilitat, la digitalització o l’economia circular,

Considerem que la indústria i tota la seva cadena de valor ha estat i seguirà essent motor de transformació de Catalunya. Una indústria estesa arreu del territori en més de 1.400 Polígons d’Activitat Econòmica generant riquesa i ocupació estable i de qualitat a la seva ciutadania, malgrat un dèficit flagrant d’infraestructures, equipaments i serveis.

Uns PAE generadors d’innovació i valor afegit oblidats per les administracions que han esdevingut espais de supervivència empresarial on la nostra gent, treballadors i treballadores, pateixen dia a dia la manca d’accessibilitat, mobilitat o seguretat.

En aquesta conjuntura, i com a Unió de Polígons Industrials de Catalunya, representants dels Polígons d’Activitat Econòmica i Cambres de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació del país, INSTEM als representants de les nostres administracions públiques a:

Només amb una veritable aliança entre el sector privat i el públic podrem preservar i rellançar la indústria i els Polígons d’Activitat Econòmica del nostre país.

tornar a actualitat